De Azteken: Krijgers en kunstenaars (Oude Beschavingen, #7) Jan van Gestel

ISBN: 9789053904114

Published: 1995

Hardcover

168 pages


Description

De Azteken: Krijgers en kunstenaars (Oude Beschavingen, #7)  by  Jan van Gestel

De Azteken: Krijgers en kunstenaars (Oude Beschavingen, #7) by Jan van Gestel
1995 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 168 pages | ISBN: 9789053904114 | 9.30 Mb

De oude Spaanse ijzervreter herinnerde zich nog de dag in 1519 dat hij voor het eerst de privé tuinen van de Azteekse heerser Motecuhzoma zag. We gingen naar de boomgaard en de tuin, een schitterende plek om te zien en in te wandelen, schreefMoreDe oude Spaanse ijzervreter herinnerde zich nog de dag in 1519 dat hij voor het eerst de privé tuinen van de Azteekse heerser Motecuhzoma zag.

We gingen naar de boomgaard en de tuin, een schitterende plek om te zien en in te wandelen, schreef Bernal Diaz del Castillo, een doorgewinterde veteraan in het veroveringsleger van Hernán Cortez. Ik raakte niet uitgekeken op de enorme verscheidenheid aan bomen, de heerlijke geuren, de met rozen en andere bloemen begroeide paden, de ontelbare inheemse fruitbomen en de zoetwatervijver. Alles schitterde, en de beelden en schilderingen die de tuin sierden, waren een lust voor het oog. En dan waren er nog de talloze soorten vogels die de vijver bezochten.

Vol nostalgie overpeinsde Diaz het lot van het Azteekse Mexico. Nergens ter wereld, dacht ik, zou ooit nog zon land worden ontdekt, herinnerde hij zich weemoedig. Maar nu is alles wat ik toen zag verwoest. Er staat geen steen meer op de andere. Slechts 40 jaar na de komst van de Spanjaarden was de verovering van het Azteekse rijk een feit. De herinnering aan hun wrede goden begon te vervagen en de nakomelingen van de Azteekse krijgers - nu Spaanse onderdanen - vereerden Jezus Christus.

Op de ruïnes van hun tempels was een nieuwe stad verrezen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De Azteken: Krijgers en kunstenaars (Oude Beschavingen, #7)":


dhltennis.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us