Työn tekijät Mikko Savolainen

ISBN:

Published: 1990

Paperback

128 pages


Description

Työn tekijät  by  Mikko Savolainen

Työn tekijät by Mikko Savolainen
1990 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 128 pages | ISBN: | 3.51 Mb

Tämä kirja on aikalaiskuvaus. Se kertoo palkkatyöstä, työntekijöistä ja heidän oloistaan Suomen Pohjois-Karjalassa toisen vuosituhannen lopulla Kristuksen syntymän jälkeen.Aikalaiskuvaukset dokumentoivat nykyisyyttä valikoidusti. Jokainen kuva jaMoreTämä kirja on aikalaiskuvaus. Se kertoo palkkatyöstä, työntekijöistä ja heidän oloistaan Suomen Pohjois-Karjalassa toisen vuosituhannen lopulla Kristuksen syntymän jälkeen.Aikalaiskuvaukset dokumentoivat nykyisyyttä valikoidusti.

Jokainen kuva ja kertomus on kannanotto. Niiden julkaisemisella pyritään vaikuttamaan siihen millaisia käsityksiä aikakaudesta muotoutuu ja jää tulevaisuuteen. Kysymys on siis kulttuurisen ja yhteiskunnallisen ymmärryksen keskeisestä toiminnasta, kilpailusta, taistelusta, Suomi-kuvasta.Työyhteiskunnasta ja työelämästä käytävässä julkisessa keskustelussa kulttuuri on kuin jälkiruokaa, hyvää mutta ei välttämätöntä. Aivan pian on opittava vastaamaan myös kysymykseen, miten käy yhteiskunnan ja markkinoiden, jos kulttuuri murtuu, muisti katkeaa.Jean-Luc Godardin elokuvassa Alphaville (1965) tilanne oli sellainen, että ihmisten tajunnasta oli muisti poistettu.

Niinpä Ulkovalloista kaupunkiin lähetetyn agentin tärkein väline oli kamera: valokuvat tunkeutuvat kielletylle alueelle, menneisyyteen. Valokuvien katsominen palautti ihmisten muistin, kertomisen taidon sekä kyvyn tehdä ja toteuttaa suunnitelmia.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Työn tekijät":


dhltennis.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us