Hartslag Van de Kerk: de Parochie Vanuit Kerkrechtelijk Standpunt. Deel I A.H. Eijsink

ISBN: 9789068317220

Published: January 1st 1995

Paperback

589 pages


Description

Hartslag Van de Kerk: de Parochie Vanuit Kerkrechtelijk Standpunt. Deel I  by  A.H. Eijsink

Hartslag Van de Kerk: de Parochie Vanuit Kerkrechtelijk Standpunt. Deel I by A.H. Eijsink
January 1st 1995 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 589 pages | ISBN: 9789068317220 | 9.52 Mb

Naast het gegeven dat dit boek bedoeld is als handboek voor theologiestudenten en als handleiding voor de parochies en haar pastores, inclusief dus alle pastorale werk(st)ers, vrijwillig(st)ers, parochiele medewerk(st)ers of hoe de functionarissenMoreNaast het gegeven dat dit boek bedoeld is als handboek voor theologiestudenten en als handleiding voor de parochies en haar pastores, inclusief dus alle pastorale werk(st)ers, vrijwillig(st)ers, parochiele medewerk(st)ers of hoe de functionarissen binnen de parochiegemeenschap hier of elders ook genoemd mogen worden, is het ook de moeite waard voor notariskantoren, want overal waar het civiele recht raakvlakken heeft met of mede normerend is voor de Kerken, wordt ook dit recht naast het eigen kerkrecht besproken zowel waar het gaat om het Nederlandse als om het Belgische civiele recht.

Met zijn 25 paginas bronnen- en literatuuropgave en de 541 paginas tekst wil dit boek tevens een wetenschappelijk verantwoord commentaar zijn op het nieuwe R.K. Wetboek van canoniek recht, dat op 25 januari 1983 verscheen en kracht van wet kreeg op de eerste dag van de Advent 1983. In elf hoofdstukken wordt ingegaan op: de parochie in het algemeen (I), de parochiekerk (II), de rector van die kerk, de pastoor (III) die als belangrijkste opdracht - in de termen van Vaticanum II - de heiligingstaak heeft.

Daarom worden achtereenvolgens de sacramenten behandeld als zijnde de voornaamste uitdrukkingen van de goddelijke eredienst: het doopsel (IV), het vormsel (V), de eucharistie (VI), het boetesacrament (VII), de ziekenzalving (VIII), het huwelijkssacrament (IX), en andere uitingsvormen van de eredienst aan God zoals uitvaart en begrafenis (X). De bestuurs- en verkondigingstaken zullen in Deel II aan de orde komen. Dit deel I eindigt met een hoofdstuk over administratie en registratie in een parochie (XI).Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Hartslag Van de Kerk: de Parochie Vanuit Kerkrechtelijk Standpunt. Deel I":


dhltennis.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us