Ranskalainen testamentti Andreï Makine

ISBN: 9789510212547

Published: 1996

266 pages


Description

Ranskalainen testamentti  by  Andreï Makine

Ranskalainen testamentti by Andreï Makine
1996 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 266 pages | ISBN: 9789510212547 | 6.54 Mb

Kesälomallaan pieni poika istuu ranskalaisen isoäitinsä parvekkeella helteisen aron laidalla Siperiassa ja kuulee mielikuvitusta kiihottavia kertomuksia entisiltä ajoilta. Ajoilta jolloin tsaari ja tsaaritar kävivät Pariisissa, kertomuksiaMoreKesälomallaan pieni poika istuu ranskalaisen isoäitinsä parvekkeella helteisen aron laidalla Siperiassa ja kuulee mielikuvitusta kiihottavia kertomuksia entisiltä ajoilta. Ajoilta jolloin tsaari ja tsaaritar kävivät Pariisissa, kertomuksia tapahtumista ja paikoista jotka taikovat oven auki neuvostotodellisuuden arjesta ihmemaailmaan.

Parveke leijuu aron yllä, ja poika näkee edessään Pariisin suuren tulvan, kaupungin talorykelmät, katedraalien huiput, lyhtypylväät. Isoäidin säilyttämät kellastuneet sanomalehtileikkeet ja vanhat valokuvat lumoavat pojan. Isoäidiltä hän myös perii rakkauden ranskan kieleen ja kirjallisuuteen.Isoäiti Charlotten kertomuksissa ja todellisessa elämässä ovat vastakkain erikoisella ja groteskillakin tavalla toisaalta kärsimykset, toisaalta yhteiskunta ja kansan kärsimykset, toisaalta keskieurooppalainen elämästä nauttiminen, joka tuntuu pojasta uskomattomalta, kuin sadulta.

Myöhemmin pojan koko elämää leimaa tasapainottelu hänen venäläisyytensä ja ranskalaisten juuriensa välillä. Kun hän aikuisena muuttaa Ranskaan, maa on hänelle tavallaan tuttu mutta myös täysin vieras.Andreï Makinen valoisan, jännittävän ja koskettavan romaanin pohjana ovat hänen omat vaiheensa.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ranskalainen testamentti":


dhltennis.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us